Brussels topadvocaat maakt dodelijke val in kantoor

rv
Brussels topadvocaat Johan Scheers (61) is overleden. Hij werd volgens de krant Het Nieuwsblad dood gevonden in zijn kantoor in de Dokter A. Schweitzerlaan in Wemmel. Hij zou daar een ongelukkige val hebben gemaakt.

Scheers werd bekend door een aantal spraakmakende zaken waarin hij optrad. Zo liet hij zich opmerken in de fraudeprocessen rond de Regie der Gebouwen en bouwonderneming Besix-groep. Hij speelde ook een rol in de zaak tegen voormalig handelsrechter Francine De Tandt, toen die kort na de eeuwwisseling in opspraak kwam, en in een fraudezaak rond de textielfamilie Santens.

In het allereerste pestproces in ons land vertegenwoordigde hij postbode David Van Gysel. Die was moegetergd door de aanhoudende pesterijen van zijn collega's uit het leven gestapt. Maar ook in de schandalen rond de Kempische Steenkoolmijnen en Super Club liet hij zich horen.

Kleindochter
Scheers was getrouwd en had twee kinderen en een kleindochter. Stafhouder Patrick Dillen van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie in Brussel noemt hem een beminnelijk man. "Hij was geliefd bij voor- en tegenstanders. Hij was verbonden aan de Nederlandstalige balie, maar pleitte evengoed in het Frans", klinkt het.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ICE MAN

  Zo jammer, was een erg fijne kerel. Ik heb nog van hem les gekregen. Het enige dat ik niet goed begrijp is waarom ELKE advocaat die om welke reden dan ook in de krant komt, zij het positief, zij het negatief, gebombardeerd wordt tot TOPadvocaat.

 • Daa Peeters

  ik denk dat respect op z'n plaats is, die man heeft z'n ambt als advocaat gewoon uitgevoerd en heeft gekozen voor een topcarriere. RIP en heel erg voor familie zo te moeten afscheid nemen

 • Marc Geerts

  Onderzoeken en niet in den doofpot hé...

 • venus delta

  Zal zeker een ongeluk geweest zijn...