Brussels parlementslid Sfia Bouarfa verlaat PS en steunt PVDA

Sfia Bouarfa.
PHOTO_NEWS Sfia Bouarfa.
Brussels parlementslid en gewezen gemeenschapssenatrice Sfia Bouarfa stapt na 20 jaar uit de PS en zegt in een mededeling haar steun toe aan "PTB-go!", zoals de uiterst linkse PVDA in het Franstalig landsdeel naar de kiezer stapt. Dat Bouarfa de Franstalige socialisten verlaat, is geen verrassing meer omdat ze de voorbije maanden openlijk afstand nam van de PS, zoals in december bij de stemming in het Brussels parlement over het Europees begrotingspact.

"Op 20 december was ik het enige PS-parlementslid dat tegen de ratificatie van het Europese besparingsverdrag stemde. Mijn beslissing, die ik zowel openbaar als binnen mijn partij heb aangekondigd, heeft hevige reacties veroorzaakt binnen de PS. Sindsdien ben ik in de praktijk uit de Brusselse fractie gezet", verklaart ze in een mededeling. Sfia Bouarfa spreekt daarin van een "pijnlijke" beslissing en houdt naar eigen zeggen in de PS "nog veel vrienden waarvan ik hou en die ik respecteer".

Gebrek aan democratie bij PS
Maar ze kon zich niet meer terugvinden "in het beleid dat de PS voert met als excuus 'zonder ons, zou het nog erger zijn'. Steeds meer besparingen, een steeds strenger migratiebeleid, de afbouw van de rechten van de werklozen en de jongeren, dat maatschappijproject is noch het mijne, noch dat van de socialistische kiezer. Nochtans is dat wat aan het gebeuren is met de steun van de PS", aldus nog Bouarfa, die nog uithaalde naar het gebrek aan interne democratie binnen de partij.

Ze zegt de komende maanden haar steun toe aan PTB-go!. Dat project heeft Sfia Bouarfa naar eigen zeggen hoop gegeven. "De leden van de partij zie ik reeds jaren op het terrein. Voor hun evolutie zorgden ze reeds voor een frisse wind in het linkse kamp met hun militantisme, voorstellen en hun politiek project".