Brussels Parlementslid Ouriaghli in verdenking voor corruptie

Plenaire vergadering van de Kamer.
Photo News Plenaire vergadering van de Kamer.
Mohamed Ouriaghli (PS), Brussels Parlementslid en voormalig Brussels schepen, is in verdenking gesteld voor passieve corruptie en inbreuken op de regels rond openbare aanbestedingen. Dat meldt RTBF vrijdag.

Ouriaghli was schepen tussen 2006 en 2019 en was ook voorzitter van GIAL, dat de informatica van de stad beheert. Dat departement ligt al enkele jaren onder het vergrootglas van justitie, onder andere om de erg hoge vergoedingen voor een externe consultant en reizen naar het buitenland, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten. Die reizen werden deels georganiseerd door telecombedrijf Proximus.

De advocaat van Mohamed Ouriaghli bevestigt aan RTBF dat zijn cliënt in juni in verdenking werd gesteld. Het gerecht zou echter niet hebben duidelijk gemaakt om welke reden. “De enige informatie waarover mijn cliënt beschikt, zijn de vragen die hem begin dit jaar tijdens een verhoor werden gesteld.”

Sinds de jongste verkiezingen is Ouriaghli parlementslid. Volgens zijn advocaat ziet de PS’er geen enkele reden waarom hij ontslag zou moeten nemen uit die functie. De advocaat wijst erop dat Ouriaghli en de stad Brussel zelf het initiatief hebben genomen voor een klacht omdat er aanwijzingen zijn dat andere betrokkenen bij GIAL strafbare feiten hebben gepleegd.

In het dossier werden eerder ook al Yves Vander Auwera, voormalig directeur van GIAL, en Proximus in verdenking gesteld.
49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Thyssen

  Oei daar gaat UNIA niet blij mee zijn ,zullen vast een advocaat onde de arm nemen om de persoon in kwestie te verdedigen hè.

 • René Neeskens

  Natuurlijk weer iemand van PS-signatuur. Waar de mandatarissen van die partij overal te lande al in de wacht hebben gesleept, grenst aan het ongelooflijke. Kenmerkend daarbij is dat telkens er een schandaal opduikt, de kopstukken van de partij zich hullen in een oorverdovend stilzwijgen. Ze laten alles netjes overwaaien, de advocaten regelen dat wel aan de balie en het gesjoemel gaat gewoon door. Ondertussen proberen Peppie en Kokkie de PS aan de onderhandelingstafel te krijgen...Veel plezier!

 • Ghijs Elvan

  Wat het parlementslid mispeuterd heeft, weet ik niet, maar de vergoeding voor de externe consultant was helemaal niet hoog, als hij de prestaties leverde die van hem op dat niveau verwacht werden. Voor mij, als 25 jarige consultant, geen manager of directieniveau, rekende mijn werkgever 15 jaar geleden ook al €1250 per dag aan de klant. Als een Mercedes of bmw garagist 8u aan uw auto sleutelt, dan kost je dat ook meer dan €800.

 • Jos Plessers

  Ze zijn onaantastbaar,althans dat denken ze.Trouwens,ik blijf erbij.2 paspoort-politiekers zou niet mogen.

 • Marc De Vos

  De PS weer..