Brussels parket onderzoekt mogelijke aanranding peuter op Schaarbeekse school

Brussels parket onderzoekt mogelijke aanranding peuter op Schaarbeekse school.
Google Street View Brussels parket onderzoekt mogelijke aanranding peuter op Schaarbeekse school.
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke aanranding van een 4-jarige peuter op een school in Schaarbeek. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket en het gemeentebestuur van Schaarbeek.

“Op 25 april zou een moeder bij thuiskomst van een school in Schaarbeek, bij haar dochter, een jonge minderjarige, bloedvlekken in haar slipje hebben vastgesteld”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. “De ouders van de minderjarige hebben klacht neergelegd bij de politie. De minderjarige werd overgebracht naar het ziekenhuis om de nodige zorgen te krijgen. Er werd een deskundige aangesteld om over te gaan tot de afname van forensische stalen op het meisje.”

Volgens het parket zouden de eerste vaststellingen van de deskundige het bestaan van een verwonding bevestigen. “Het onderzoek loopt om de exacte omstandigheden van deze feiten uit te klaren, maar zoals voor elke zaak waarbij minderjarigen betrokken zijn, zal het parket geen bijkomende elementen meedelen, uit respect voor het privéleven en bescherming van de minderjarige”, aldus nog de parketwoordvoerster. 

Extra toezicht

“De andere ouders van kinderen op dezelfde school zullen vandaag schriftelijk verwittigd worden en als we tegen maandag meer informatie hebben, zullen we een bijeenkomst organiseren”, zegt de schepen. “Intussen is extra toezicht voorzien in de school en hebben we de directie gevraagd een administratief onderzoek te voeren om de tijdsbesteding van het meisje na te gaan en de lijst van het personeel dat gisteren aanwezig was, over te maken aan de politie.”

Volgens burgemeester Bernard Clerfayt van Schaarbeek hebben zowel de politie- als de sociale diensten snel gereageerd en zijn de ouders en het kind opgevangen door de sociale diensten. Ook zou het nog allesbehalve duidelijk zijn of het mogelijke misbruik op school heeft plaatsgevonden, aldus de burgemeester. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.