Brussels metroverkeer nog tot morgenochtend deels onderbroken

Vervangbussen tussen De Brouckère en Schuman

Baert Marc
De onderbreking op de metrolijnen 1 en 5 in Brussel tussen De Brouckère en Schuman zal nog tot morgenochtend duren. Er wordt de hele nacht doorgewerkt om het technisch defect, waarbij een losliggende elektriciteitskabel voor een onderbreking zorgt, te verhelpen.

In de metrotunnel ter hoogte van het station Maalbeek zorgt een losliggende elektriciteitskabel al sinds 15.45 uur voor hinder op het net. De kabel met een diameter van ongeveer tien centimeter moet volledig losgemaakt worden.

"Er zal de hele nacht doorgewerkt worden om de elektriciteitskabel los te krijgen en op de zijkant te leggen, zodat hij niet meer voor hinder zorgt", zegt een MIVB-woordvoerder.

Metrolijnen 1 en 5 blijven tot het einde van de werken in beide richtingen onderbroken tussen de haltes De Brouckère en Schuman. Er worden vervangbussen ingelegd om de reizigers te vervoeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.