Brussels metrostation Kunst-Wet spant de kroon

Weststation
UNKNOWN Weststation
De verschillende Brusselse metrostations krijgen op weekdagen gemiddeld zo'n 21.000 reizigers over de vloer.

Dat blijkt uit cijfers die Brussels parlementslid Carla Dejonghe (Open Vld) kreeg van minister van Mobiliteit Brigitte Grouwels. Station Kunst-Wet spant de kroon met 140.000 passagiers per dag, Joséphine-Charlotte is hekkensluiter met 3.800 passanten.
 
Weekenddagen
Daarnaast kreeg Dejonghe ook enkele cijfers over de weekenddagen. Zo zakt het gemiddeld aantal reizigers per metrostation op zaterdag naar 9.000. De Brouckère en Rogier, twee stations in het centrum van de stad, lokken dan de meeste klanten. Op zondag blijkt het Zuidstation het drukst bezocht, vermoedelijk omwille van de Zuidmarkt. Gemiddeld passeren er die dag in de Brusselse metrostations zo'n 5.250 reizigers.
 
Weststation
Tot slot verwijst Dejonghe nog naar het Weststation. De recente aanpassingen in het kader van het gewestelijk expresnet - waardoor er een directe verbinding met de nieuwe NMBS-stopplaats kwam - deden het aantal reizigers er op een jaar tijd verdrievoudigen. Een bewijs dat het Brussels gewest moet blijven investeren in de uitbreiding van de metro, vindt Dejonghe. (belga/ddh)