Brussels gerecht rolt bende mensensmokkelaars op

photo_news
Het Brusselse gerecht heeft gisteren een bende mensensmokkelaars opgerold. Bij verschillende invallen in kraakpanden in Brussel en Laken werden tien verdachten opgepakt. Die werden vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket vanavond.

De politie-invallen zetten gisteren heel wat kwaad bloed. Een honderdtal mensen hield donderdagavond tussen 18 en 19 uur een protestactie aan de gebouwen van de federale politie aan de Koningsstraat in Brussel. De demonstranten stonden eerst buiten, maar gingen nadien de lokalen binnen om uitleg te vragen en de vrijlating te bepleiten van de betrokken sans-papiers, vooral die uit Soedan. De politie dreef hen eerst uit de gebouwen en nadien weg van de site. Daarbij zette ze traangas in.

"We verzetten ons tegen de criminalisering van mensen zonder papieren, ook omdat ze uit een dictatuur zoals Soedan komen", legde een militant gisteravond uit. "De razzia's beschermen de bevolking niet. Dat moet stoppen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROBERT GERTS

    De politie deelt gewoon in de winst. Dat is mijn conclusie als je Brussel en Antwerpen bekijkt! Sommige gewone inspecteurs rijden toch met een heel fuur wagentje.........Jaja, je kan de lening voorleggen......

  • Patrick Voet

    Hoog tijd dat mensensmokkelaars behalve beboet, opdraaien voor de gemaakte kosten voor gesmokkelde illegalen. Van detentie en identificatie, tot onderhoud en terugvlucht kosten voor elke gesmokkelde illegaal. Plus hotel kosten tot de effectieve terugvlucht van de illegaal. Nu maken ze woeker winsten terwijl de staat opdraait voor alle kosten die voortvloeien uit de gemokkelde illegalen..