Brussels gerecht doet drugs- en geldvangst in onderzoek naar granaataanslagen

Photonews
In het gerechtelijk onderzoek naar de granaataanslagen die de voorbije weken in Anderlecht zijn gepleegd, heeft het Brusselse gerecht een indrukwekkende drugs- en geldvangst gedaan. Bij een huiszoeking werden 38 kilogram cannabishars en 90.000 euro cash aangetroffen. Een verdachte is aangehouden voor de drugs, maar hij zou niets te maken hebben met de granaten.

In Anderlecht zijn sinds begin mei drie granaten ontploft. De eerste ontplofte in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 mei in de Dokter De Meersmanstraat, de tweede in de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei op het Dapperheidsplein en de derde in de nacht van zondag 13 op maandag 14 mei op het Raadsplein. De granaten maakten geen gewonden, maar richtten wel materiële schade aan.

Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek, onder leiding van onderzoeksrechter Heusghem. In het kader daarvan vielen speurders eind vorige week, nog voor de derde aanslag, al binnen bij een mogelijke verdachte. Daar vonden ze geen granaten, maar wel 90.000 euro in verschillende coupures en 38 kilo cannabis.

De verdachte werd aangehouden voor het bezit en de verkoop van drugs in het kader van een misdadige vereniging. Die aanhouding werd woensdag door de raadkamer bevestigd.

Het onderzoek naar de drugs is nu overgenomen door onderzoeksrechter Van Espen, terwijl collega Heusghem verder speurt naar de aanslagen. Concrete sporen zouden er in dat laatste onderzoek echter nog niet zijn.