Brussels college stuurt tientallen leerlingen naar huis omdat ze niet de juiste schoenen dragen

Wie vanmorgen sportschoenen droeg, kon terugkeren naar huis om andere schoenen aan te trekken.
iStock/Google Maps Wie vanmorgen sportschoenen droeg, kon terugkeren naar huis om andere schoenen aan te trekken.
Het college Roi Baudoin in Schaarbeek (Brussel) heeft vanmorgen tientallen leerlingen de toegang geweigerd omdat ze niet de juiste schoenen droegen. Sinds begin dit schooljaar gelden er nieuwe regels in de technische- en beroepsschool, maar dat was blijkbaar niet voor iedereen duidelijk.

"Omdat ze sportschoenen droegen, werden ze verzocht terug naar huis te keren", klaagt een moeder aan op RTL-TVI. "Het is een schande." Volgens de vrouw mocht een 50-tal leerlingen vanmorgen om die reden de school niet binnen. "Toen we aankwamen, zagen we dat veel leerlingen aan de poort stonden", vertelt een leerling aan RTBF. "We begrepen niet wat er gaande was. Toen zagen we dat van iedereen de schoenen werden gecontroleerd. Wie sportschoenen droeg, moest terug naar huis om van schoenen te wisselen."

Volgens de jongen waren de leerlingen verrast en boos. "Dit zijn gewone sportschoenen. En bovendien had ik ze vorige week ook aan, en toen mocht het wel. En toen ik hen foto's toonde van andere schoenen die ik thuis heb, bleken die ook niet goed."

Leerlingen moeten het verschil begrijpen tussen de turnles en het dagelijkse leven

Hervé Boelaert

Gescheurde broeken

De school bevestigt dat er nieuwe regels zijn. "We accepteren niet langer alle soorten sneakers, gescheurde broeken en te korte kleding. Sportschoenen bijvoorbeeld zijn verboden", zegt directeur Hervé Boelaert. "Leerlingen moeten het verschil begrijpen tussen de turnles en het dagelijkse leven. Dat is een kwestie van hygiëne, maar ook van soberheid. De vorige directie verbood simpelweg alle sneakers. Nu accepteren we bepaalde soorten wel. Maar we zullen er samen met de leraars voor zorgen dat de regels nog duidelijker worden. Maar sportschoenen zijn niet toegelaten, en dat zullen we ook afdwingen.
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois stras

  dit is toch belachelijk , je doet toch aan van schoenen wat je wil en laat ons eerlijk wezen ,sportschoenen en sneakers zitten toch makkelijker .

 • Sonja OP DE Beeck

  Thuisonderwijs zouden we moeten geven dan ist gedaan met de zever veel geld uitgespaart voor de ouders

 • Thomas Verdoodt

  Ikzelf kan niets anders dragen dan sportschoenen of mijn voeten barsten. Wat met jongeren die hetzelfde probleem hebben?

 • Bernadette Vanaken

  Voer toch gewoon weer het uniform in!Deftige jeans en blauwe of groene pullover .Dit gaat ook het klasseverschil tegen en gelijk ook de pesterijen.Degelijk schoeisel voor de jeugd is bovendien zó belangrijk!

 • michel vandenhove

  ik moet sneakers aandoen volgens de wet van mijn geloof ....wat nu dan?