Brussels Citroënmuseum voor moderne kunst gaat samenwerken met prestigieuze Centre Pompidou

photo_news
Brussels minister-president Rudi Vervoort en voorzitter Serge Lasvignes van het vermaarde Centre Pompidou in Parijs hebben vanmiddag in de site van de Citroëngarage aan het IJzerplein in Brussel een protocolakkoord ondertekend voor de omvorming van het complex tot een "cultuurpool van wereldformaat".

De site, die het Brussels gewest een jaar geleden aankocht, zal onderdak bieden aan een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het Centre Pompidou zal werken uit zijn collectie van meer dan 120.000 werken ter beschikking stellen en zal ook bijdragen tot de uitbouw van de collectie en het programma van het nieuwe museum, zo stelde Lasvignes.

Rudi Vervoort kondigde aan dat de site ook de nieuwe thuishaven worden van de stichting CIVA, het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap. Recent trad ook het Sint-Lucasarchief toe tot het CIVA, aldus nog de minister-president.

De opening van het museum is ten laatste voorzien voor 2020, maar de eerste tentoonstelling is in 2018 gepland. De voormalige kabinetchef van Vervoort, Yves Goldstein, is door het Brussels gewest aangesteld als zaakgelastigde, die de lijnen van het project moet uitzetten.

AFP