Brussels burgemeester en Theo Francken kibbelen over aanmeldcentrum, intussen kunnen asielzoekers terecht bij Klein Kasteeltje

Dieter Nijs
Het Klein Kasteeltje in het centrum van Brussel zal een tijdlang dienst doen als aanmeldcentrum voor asielzoekers, in afwachting van een doorbraak over een nieuw gelijkaardig centrum in Neder-Over-Heembeek. 

Brussels burgemeester Philippe Close verzet zich tegen de verhuis naar Neder-Over-Heembeek, maar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA- maakt zich sterk dat het er wel degelijk komt.

De plannen houden verband met de verhuis van de Dienst Vreemdelingenzaken naar het Pachecogebouw aan de Kruidtuin, maar volgens de staatssecretaris zou het Pachecogebouw niet ideaal zijn om de wachtzaal voor asielaanvragen te huisvesten.

Militair hospitaal

Daarvoor kijkt Francken richting de site van het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. De Brusselse burgemeester Close kondigde echter aan dat hij zich met hand en tand zou verzetten tegen dat aanmeldcentrum. In De Ochtend op Radio 1 verbaasde de staatssecretaris zich woensdag over dat protest. "In Neder-Over-Heembeek is er al jaren opvang. Ik heb daar nog nooit klachten over gehad", luidde het.

"Liever gesloten en verkocht"

In afwachting van een doorbraak zal het aanmeldcentrum tijdelijk naar het Klein Kasteeltje verhuizen, bevestigt Francken een bericht in De Tijd. "Ik had het liever gesloten en verkocht", aldus Francken. Hij gaat er van uit dat het centrum in Neder-Over-Heembeek er wel degelijk zal komen en heeft het over "een heel goed project". 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Bogaert

  Theo gaat nog maar eens kibbelen dus! Hij zou beter in t fabriek gaan werken!

 • André Herbots

  Gerry Cle,als ge daar zo zeker van zijt toon dan bewijzen zo niet hou uw leugens voor u.

 • dominique castelein

  Neder -over-Heembeek kan dienst doen als aanmeld centrum,opvangcentrum en hospitaal,alles bijeen ,niet laten rondlopen,na opvang terug sturen,dat wil de ps ten alle tijde vermijden

 • Gerry Cle

  Oei, blijkbaar heeft Land Invest zijn oog laten vallen op het Klein Kasteeltje.

 • Jozef Nagels

  Een rondje N-VA-pesten door PS-Bruxelles.