Brussels Airport waarschuwt reizigers voor drukte morgen: “Kom op tijd"

Archiefbeeld ter illustratie
AP Archiefbeeld ter illustratie
De 24 urenstaking bij luchtverkeersleider skeyes is afgelopen. Dat betekent dat er weer kan worden gevlogen, onmiddellijk dook er een reeks vliegtuigen het Belgische luchtruim in om te landen op Brussels Airport. En morgen verwacht Brussels Airport 11 procent meer vertrekkende passagiers (33.000 in plaats van 30.000).

Brussels Airport, de grootste luchthaven van het land, waarschuwt passagiers die morgen op de luchthaven moeten zijn, dat het drukker zal zijn dan normaal. De luchthaven raadt aan om zeker op tijd te vertrekken richting Zaventem. Er staan  meer vluchten gepland die vaak met grotere vliegtuigen zullen worden uitgevoerd, klinkt het. Om de hinder door de extra drukte te beperken, zorgt Brussels Airport voor versterking bij de ploegen die de screenings uitvoeren.

Staking luchtverkeersleiders 

Sinds dinsdagavond om 22.00 uur was er gedurende 24 uur geen luchtverkeer mogelijk in het Belgische, door skeyes gecontroleerde luchtruim. Er kon geen enkel passagiers- of cargovliegtuig landen op of opstijgen van de belangrijkste luchthavens in ons land.

Bekijk ook: 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.