Brussels Airport opent nieuw gebouw voor hoge gasten

Brussels Airport heeft een nieuw visitekaartje voor hoogwaardigheidsbekleders, zoals leden van koninklijke families, regeringsleiders en eurocommissarissen, die via de luchthaven reizen. Het gloednieuwe gebouw 'Protocol' werd vandaag officieel geopend. Eind dit jaar zou ook de 'gewone mens', tegen betaling, van het exclusieve gebouw gebruik kunnen maken.

Mede door de aanwezigheid van de Europese instellingen en de NAVO in Brussel, worden de protocoldiensten op Brussels Airport veelvuldig gebruikt. Het vorige ontvangstgebouw kreeg in 2014 bijvoorbeeld maar liefst 25.000 mensen over de vloer. Naar aanleiding van de EU-CELAC-top, van de Europese Unie en de Latijn-Amerikaanse landen, passeerden er voorbije week 460 hoge gasten met hun entourage.

Het nieuwe 'Protocol'-gebouw heeft een oppervlakte van 714 vierkante meter, bijna 100 vierkante meter meer dan het oude, en omvat onder meer privésalons, vergaderzalen, een perszaal en een koninklijk salon. De screening van de bagage, de check-in en de paspoortcontrole gebeuren ter plaatse, waarna de gasten met limousines naar het vliegtuig worden gebracht.

"Het Protocol is de eerste plaats waar bezoekers mee kennismaken in België", stelt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport bij de opening. "Het moet hen dus een waardig onthaal bieden met een dienstverlening van hoge kwaliteit."

De officiële opening werd bijgewoond door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.