Brussels Airport breekt dagrecord tijdens zomervakantie: 98.076 passagiers

Photo News
Op Brussels Airport zijn tijdens de voorbije zomervakantie meer dan 5,3 miljoen passagiers langsgekomen, een nieuw record. Op 29 juli werd bovendien een nieuw dagrecord gevestigd: er kwamen die maandag 98.076 passagiers over de vloer. Dat meldt de luchthaven.

Dagen met meer dan 90.000 passagiers waren in juli en augustus geen uitzondering op de luchthaven. In totaal leverde de hele zomervakantie 5,38 miljoen passagiers op, 2,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2018.

Van januari tot en met augustus verwelkomde Brussels Airport ruim 17,6 miljoen reizigers, 2,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het vrachtvervoer blijft echter klappen krijgen. In augustus werd iets meer dan 52.000 ton cargo behandeld, bijna 9 procent minder dan in augustus vorig jaar. De volvrachtvluchten (-17 procent) gingen het sterkst achteruit. Na acht maanden staat de totale cargotrafiek 9,4 procent lager dan een jaar eerder.

Bagageproblemen

Brussels Airport komt ook nog eens terug op de bagageproblemen die er tijdens de zomervakantie waren en waardoor ongeveer 26.000 stuks bagage niet meteen konden worden verzonden. De luchthavenuitbater betreurt de gevolgen die de drie afzonderlijke incidenten hadden op de getroffen passagiers, maar wijst er tegelijkertijd op dat 99,4 procent van de 4,3 miljoen verwerkte stuks bagage wél op tijd werd afgeleverd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter colson

    En daarna met z'n allen gaan betogen voor het klimaat en eisen ze van MIJ dat ik nog meer inlever en nog meer betaal terwijl ik op 56 jaar amper 2 keer heb gevlogen en geen wagen bezit. Schijnheilig is ook heilig. Je moet niet altijd consequent zijn om goed te doen volgens Anuna, maar het zijn wel steeds dezelfde mensen die die volgens haar consequent MOETEN blijven inleveren

  • Whitefoxie Whitefoxie

    En meer lawaai en vervuiling dus. En men is er nog trots op.