Brussels Airlines vreest chaos: vanavond opnieuw 30 vluchten geannuleerd, helft vertraagd

Photo News
Op de luchthaven in Zaventem wordt opnieuw hinder verwacht door de acties van de luchtverkeersleiders van skeyes.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Die voeren actie uit protest tegen de hoge werkdruk en het personeelstekort. Vanavond zijn daardoor opnieuw 30 vluchten geannuleerd. Eén op de twee vluchten heeft al een vertraging van 3 kwartier. De luchthaven anticipeert en installeert bedjes voor reizigers die moeten overnachten. 

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft nochtans twee sociale bemiddelaars aangeduid om te bemiddelen in het sociaal conflict bij skeyes. Vakbonden ACV en VSOA hadden daar gisteren om gevraagd, de directie van skeyes vandaag. Maar de bonden vertelden er meteen bij dat de acties van vandaag daardoor niet afgeblazen zouden worden. 

“Vandaag is er nog hinder mogelijk door stakingsacties. Morgen en dit weekend voeren we geen actie. Wat we volgende week doen, valt af te wachten. Als het maandag duidelijk is binnen welk kader de bemiddelaars gaan werken - of die alle twistpunten wil aanpakken - zullen we de acties stopzetten. Is er nog geen klaarheid, doen we gewoon verder.” zei ACV-secretaris Kurt Callaerts.

Photo News24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Janssens

  Misschien volstaat het om maar een persoon te ontslaan namelijk de CEO!

 • Marc Van Nueten

  opgestookt door de grootste gangsters van het land en de enige die hier profijt uit halen”de vakbonden” zij maken Belgie wereld beroemd en wereldkampioen staken. 50% van de mensen die nu voor een andere luchthaven kiezen zullen nooit meer terug komen, dan zal de werkdruk van verkeerslijders er wel af zijn en mogen ze thuis blijven zonder te staken want dat is ook vermoeiend voor hun denk ik.

 • Bart Smets

  Wij kiezen sinds anderhalf jaar bewust voor andere luchthavens, zelfs als de prijs elders duurder uitvalt. Zo zijn we zeker te kunnen vertrekken. No more Brussels Airport !

 • Danny Deweerdt

  Dag Brussels Airport... Hello Schiphol of Eindhoven

 • Jean Pierre Welkenhuyzen

  Anderhalf uur vertraging voor twee uur vliegen. Maar we zijn blij dat de vlucht niet is geannuleerd!