Brussels Airlines vervoert voor het eerst meer dan miljoen reizigers op een maand

REUTERS
Brussels Airlines heeft in juli voor het eerst in zijn 16-jarige geschiedenis meer dan 1 miljoen passagiers in een maand vervoerd. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Het aantal reizigers groeide in vergelijking met juli vorig jaar met 16,4 procent tot 1.020.729 passagiers. Brussels Airlines kon deze zomer veel meer vakantiebestemmingen aanbieden dankzij de overname van de activiteiten van het voormalige Thomas Cook Airlines Belgium eind oktober vorig jaar.

De sterkste passagiersgroei werd geregistreerd op het Afrikaanse netwerk (+34,1 procent), dankzij de toevoeging van verschillende nieuwe vakantiebestemmingen in Noord-Afrika. Het aantal passagiers op Europese vluchten steeg met 14,9 procent. Naar Noord-Amerika was er een groei met 6,5 procent en naar het Midden-Oosten met 10,8 procent. De vluchten naar Azië tekenden een groei van 7,4 procent op.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudolf jacobs

  1 miljoen man per maand hoeveel vliegtuigen hebben die dan of moeten we de charters er bij gaan rekenen een maand is hoeveel 30 dagen of 22 werkende dagenik zat al te rekenen dat worden een hele boel vlieger maar niet van air watte aja brussels,en dan hebben ze nog gestaakt ook een aantal dagen hummmm,denk dat de wiskey daar gratis was

 • jaak Peeters

  Ziedaar de CO2-veroorzakers...

 • John Ulmer

  bij dat miljoen zijn er gegarandeerd een pak bij die meeheulen met de milieubusiness en vinden dat er allerlei krankzinnige maatregelen moeten komen "om het milieu" te redden.... om dan lekker op het vliegtuig te stappen :-)

 • emiel wouters

  Met dank aan RYANAIR. Nog een geluk dat ze zo veel vluchten hebben geschrapt. Anders waren het er nog meer geweest.