Brussels Airlines verlengt kosteloze omboekingsperiode tot 31 augustus

Illustratiebeeld.
EPA Illustratiebeeld.
Brussels Airlines verlengt de periode waarin reizigers kosteloos een vlucht kunnen omboeken vanwege de omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus. Passagiers kunnen tot 31 augustus beslissen over een nieuwe vertrekdatum en een andere bestemming kiezen.

Brussels Airlines maakte de soepelere omboekingsopties eerder deze maand bekend. Toen lag de deadline nog vroeger. "Voorheen werd de klanten gevraagd om de luchtvaartmaatschappijen vóór 1 juni op de hoogte te brengen van hun gewenste omboekingsdatum, maar deze periode is met twaalf weken verlengd tot 31 augustus 2020", klinkt het in een persbericht.

Tickets behouden

Klanten die tickets hadden gereserveerd voor zowel geannuleerde als niet-geannuleerde vluchten van Brussels Airlines, kunnen deze behouden, zonder meteen te moeten beslissen over een nieuwe reisdatum, klinkt het. Bestaande boekingen worden in eerste instantie geannuleerd, maar het ticket en de ticketwaarde blijven bewaard en kunnen worden omgeboekt naar een nieuwe vertrekdatum tot en met 31 december. Klanten kunnen ook omboeken naar een andere bestemming.

De regels gelden voor tickets die zijn geboekt tot en met 31 maart 2020 en met een bevestigde reisdatum tot en met 31 december 2020.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.