Brussels Airlines annuleert deze week 12 vluchten door staking bij Spaanse luchtvaartbonden

Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld
Door de acties van de Spaanse luchtvaartbonden moest Brussels Airlines vandaag al acht vluchten annuleren. In totaal zullen er deze week twaalf vluchten van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Nostrum, een partner van Brussels Airlines, niet opstijgen. En vermoedelijk stijgt het aantal annuleringen nog. 

“Er zijn dagelijks ongeveer een twaalftal vluchten met Nostrum, afhankelijk van dag tot dag”, zegt woordvoerster Kim Daenen van Brussels Airlines. Voor vandaag gaat het om acht vluchten die niet doorgaan. De komende twee dagen zou de schade beperkt blijven tot twee weggevallen vluchten, de rest kan opgelost worden met eigen toestellen.

De acties van de Spaanse luchtvaartbonden staan gepland op 15, 16, 17, 22, 23 en 24 april. Waarschijnlijk volgen er dus nog meer annuleringen. Bovendien moedigen de vakbonden de Spaanse luchthavens aan om mee te staken.

De piloten staken tegen het uitbesteden van hun productie naar andere maatschappijen binnen dezelfde groep.

Bekijk ook: 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Piet Van Buggenhout

    Rudolf, Brussels Airport zou ik liever niet zien sluiten, maar Brussels Airlines is een ramp aan't worden. De laatste vijf jaar heb ik er niks dan miserabele service gehad, tot en met bij annulering van hun vlucht aan hun balie belogen en uitgelachen worden. Grondig uitmesten ofwel opdoeken!

  • Dennis Andersen

    Binnenkort een nieuw Sabena verhaal.

  • Rudolf Jacobs

    zo weten ze ook eens wat staken teweeg kan brengen sluit brussels airport gewoon