Brussel maakt 25.000 euro vrij voor oudejaarsvuurwerk

Rudi Vervoort
BELGA Rudi Vervoort
De Brusselse regering heeft de subsidie van 25.000 euro gedeblokkeerd voor de organisatie van het vuurwerk op oudejaarsavond. Dat zal dit jaar plaatsvinden op het de Brouckèreplein. De subsidie is bestemd voor de organisator van het evenement S.I. Brussel Promotie.

De Brusselse regering had de subsidie vorige week on hold gezet nadat in de pers verscheen dat het traditionele vuurwerk op de Kunstberg niet meer zou plaatsvinden. Bij de voorstelling door de Stad Brussel van het programma voor de eindejaarsperiode bleek maandag dat er nog wel degelijk een vuurwerk zou plaatsvinden, maar dat dit verplaatst zou worden naar het de Brouckèreplein dat het epicentrum wordt van de feestelijkheden met animatie voor jong en oud.

"De nodige akkoord werden gevonden. De stad Brussel kan nu starten met de voorbereidingen voor een feestelijke oudejaar op het de Brouckèreplein. Ik ben blij dat er een alternatieve oplossing is gevonden opdat de Brusselaars en de toeristen een oudejaarsvuurwerk krijgen dat een hoofdstad waardig is", zo verklaarde minister-president Rudi Vervoort.