Brussel krijgt tweede autoloze zondag op 11 mei

Er komt een tweede autoloze zondag in Brussel. Op 11 mei wordt de volledige Brusselse vijfhoek - dat is het gebied binnen de Brusselse kleine ring - autovrij. Dat maken Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet, burgemeester van de stad Brussel Freddy Thielemans en schepen van Mobiliteit Christian Ceux vandaag bekend.

Het verkeer mag op 11 mei wel over de kleine ring rond de vijfhoek en door de Brusselse tunnels. Maar binnen de vijfhoek is gemotoriseerd verkeer verboden. Enkel het openbaar vervoer, taxi's, autobussen, hulpdiensten en erkende voertuigen van openbaar nut mogen rijden, mits ze de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur respecteren.

Van 9 tot 19 uur kunnen Brusselaars en bezoekers genieten van een autovrij historisch centrum en talrijke activiteiten die dat weekend worden georganiseerd in het kader van het Irisfeest, het feest van het Brussels gewest", klinkt het.

Brusselaars en bezoekers kunnen het hele weekend hun auto gratis parkeren in verschillende parkings van Interparking aan de kleine ring.

De traditionele autoloze zondag vindt plaats in september. Dan is het hele Brusselse Gewest autovrij. (belga/sd)

UNKNOWN