Brussel gaat GAS-boetes uitschrijven voor wie zich niet houdt aan maatregelen

Rudi Vervoort.
Photo News Rudi Vervoort.
De Gewestelijke Veiligheidsraad van de hoofdstad heeft gisterenavond besloten om GAS-boetes uit te schrijven voor mensen die zich in de openbare ruimte niet houden aan de maatregelen rond sociale afstand. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er komt een systeem van onmiddellijke inning van de boetes en het systeem zal geharmoniseerd worden op het niveau van 19 gemeenten, zegt het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS), dat belast is met de veiligheidscoördinatie in Brussel.

Per gemeente zullen ook de parken en groen in kaart worden gebracht, zodat de burgemeesters hun bevolking kunnen informeren over de beschikbaarheid van deze ruimtes. De kaart wordt ter beschikking gesteld via de website van Leefmilieu Brussel.

“Ongekende crisis”

De buitengewone Gewestelijke Veiligheidsraad (CoReS) kwam vrijdag samen nadat de Nationale Veiligheidsraad vrijdag besliste de maatregelen tegen het coronavirus met twee weken te verlengen, tot en met 19 april. In de Cores zitten de burgemeesters van de 19 Brusselse gemeenten en de hoofden van de politiediensten
"De crisis die we ervaren is ongekend en moeilijk, maar we moeten volhouden. 

We gaan er samen doorheen, respecteren de maatregelen maar tonen ook solidariteit, blijven alert op de meest kwetsbaren en zorgen voor onszelf en andere", aldus minister-president Rudi Vervoort, na de CoReS-bijeenkomst.