Bruidegom neergestoken op eigen trouwfeest in Wielsbeke: dronken gast krijgt geen bier meer en steekt man in de hals

Belga
Op een trouwfeest in het West-Vlaamse Wielsbeke is zaterdagavond de bruidegom neergestoken door een dronken gast. Hij was kwaad omdat hij geen alcohol meer kreeg. Het slachtoffer verkeert niet meer in levensgevaar.

Het feest vond plaats in het cultureel centrum in Wielsbeke, nabij Kortrijk. Een van de gasten kreeg geen bier meer omdat hij al erg dronken was, en werd daarom zo kwaad dat hij een mes in de hals van de 55-jarige bruidegom, B.C., stak. Hij had nochtans “een trouwcadeau van twintig euro” gegeven, zou hij achteraf verklaard hebben aan de politie.

“Het scheelde geen haar of het slachtoffer was overleden”, zegt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “Het mes werd recht in de hals van de bruidegom geplant.” Het slachtoffer verloor veel bloed, maar is niet meer in levensgevaar.

De feiten deden zich buiten voor, waardoor het parket over camerabeelden beschikt waarop de dader duidelijk te zien is. Het gaat om L.D., een man van 31 uit Wielsbeke die al gekend was bij het gerecht. Hij is voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Het parket zal hem vervolgen voor poging tot doodslag. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Wouters

  Gekend bij het gerecht,wel dan heeft het gerecht zijn job niet goed genoeg gedaan,men moet bij de eerste kennismaking zodanig straffen dat men wel goed nadenkt alvorens men nogmaals aan een misdaad bevind,marginalen houd men uit de samenleving weg.

 • Angelo Cabooter

  25 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Roeland Geys

  Als ge 20 euro geeft dan moet het bier blijven stromen. Niet?

 • Roger Cooks

  Gaat met een mes op zak naar een feest. En uiteraard was die marginaal bij het gerecht al gekend....

 • Ronald Polutnik

  Als die man zoiet doet in een zatte bui , dan is hij ook niet te vertrouwen zonder zatte bui . Opsluiten jaren .