Brugse politie treedt strenger op: nachtelijke zwemmers in de Reitjes riskeren bestuurlijke aanhouding

Zwemmen in de Brugse Reien. Archiefbeeld.
Benny Proot Zwemmen in de Brugse Reien. Archiefbeeld.
Vanaf morgen zullen nachtelijke zwemmers die een plons wagen in de Brugse Reien meegenomen worden naar het politiebureau. De overtreders zullen ook een combitaks van 100 euro moeten ophoesten. Bovendien moeten ze zelf nog zien thuis te geraken. Dat meldt de lokale politie van Brugge. 

De afgelopen weken moest de Brugse politie geregeld mensen aanmanen om uit het water te komen. Vooral aan de Coupure wagen mensen zich in het water. Daar is een frisse duik wél toegestaan in het weekend wanneer redders aanwezig zijn.

"Zonder toezicht is zwemmen in de Reitjes best gevaarlijk. Bovendien verstoren nachtelijke zwemmers de nachtrust van heel wat omwonenden", klinkt het bij de politie. Er kwamen ook heel wat meldingen binnen van geluidsoverlast door zwemmende jongeren.

Zonder toezicht is zwemmen in de Reitjes best gevaarlijk. Bovendien verstoren nachtelijke zwemmers de nachtrust van heel wat omwonenden

Brugse politie

De politie deed via sociale media en via de pers al vergeefse oproepen om in de late uurtjes het water niet meer in te duiken. Ontevreden omwonenden werden zelfs meermaals agressief benaderd door nachtelijke zwemmers. Daarom heeft de politie nu beslist om strenger op te treden. Betrapte nachtelijke zwemmers worden meegenomen naar het Politiehuis in de Lodewijk Coiseaukaai. Ze worden met andere woorden bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. "Hij of zij moet zelf zijn terugrit regelen en ook de combitaks van 100 euro is voor eigen rekening", aldus de politie. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leopold Vanhoof

    Wat was het vroeger toch simpel. Men zwom in beken, kanalen, plassen m.a.w. overal. Van enig toezicht was geen of weinig sprake, tenzij je kameraden, broers of zusters of ouders. Nu verbied men alles wat gratis kan. Voor 'n (ongezond) overdekt zwembad betaal je en voor 'n buitenzwembad zijn er op vele plaatsen geen middelen meer.

  • guido vermeyen

    Alsof er in de nacht geen dronkaards staan te lallen op straat..of een heli van VRT die de hele namiddag met hels lawaai ook de rust verstoord, om de voetbalfans of een of andere wielerkoers te filmen, allemaal geen probleem, maar een nachtelijk zwempartij...ola ! dat gaat er over!

  • Danny Holdensrath

    Overal betutteling, niks mag nog. Zet een bordje op eigen risico.