Brugse politie kondigt grootschalige alcoholcontroles aan na wedstrijden Rode Duivels

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Voetbalfans die deze middag de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Panama op groot scherm gaan bekijken op het Beursplein in Brugge, zijn nu al gewaarschuwd. De politie kondigt alcoholcontroles aan na de wedstrijd en zal dat op verschillende invalswegen rond Brugge doen. “Alcohol en rijden gaan niet samen. Ook niet tijdens een volksfeest”, klinkt de uitleg.

Op die manier wil de Brugse politie een sterk signaal geven dat het voetbalevenement geen excuus kan zijn om onder invloed achter het stuur te kruipen. 

Op het Beursplein worden deze middag duizenden fans verwacht die samen de match zullen bekijken. De politie roept daarom al voor de wedstrijd op om op voorhand een BOB aan te duiden, het openbaar vervoer te nemen of te voet naar huis te gaan.

Na de wedstrijd van deze middag zullen er 'gewone controles' zijn. Vanaf de volgende groepswedstrijden pakt de Brugse politie uit met de échte WK-controles. Die zullen dan specifiek en gerichter zijn dan na het evenement op het Beursplein. Bestuurders die negatief blazen, krijgen dan ook een leuk WK-aandenken mee.

De controles zullen niet op één plaats plaatsvinden om te vermijden dat de locatie meteen uitlekt op sociale media. Wie naar Brugge komt en van plan is iets te drinken, is bij deze nu al gewaarschuwd.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jef de boeck

  Toffe mensen.

 • Stan Vankoo

  Niet aankondigen maar doen!

 • romy verhove

  De arrogantie van Een maatschappij. ..Eerst organiseren en dan massaal beboeten, staatskas vulling! Bende gangsters!

 • romy verhove

  Daar gaan we weer alles wat maar sociaal is kapot maken dat kunnen ze goed..heksenjacht in openluchtgevangenis België! !! Goed door drinken iedereen.

 • Benny Deridder

  Een streep door de rekening van de hoofdsponsor. Nu ja, om dit te kunnen sponsoren, vragen ze nu al te veel voor een pintje. Immanente gerechtigheid geschiedt.