Brugse politie gaat provocerende Cerclesupporters identificeren: "Gedrag kan niet door de beugel"

GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Slecht nieuws voor enkele heethoofden van Cercle Brugge. De titelviering van enkele groen-zwarte supporters zaterdagavond op de grasmat van Jan Breydel krijgt wellicht tóch een staartje. De Brugse politie is een onderzoek gestart naar de fans die na de wedstrijd ostentatief de Beerschotaanhang provoceerden. Met behulp van camerabeelden zullen de heethoofden geïdentificeerd worden. “Hun gedrag kon niet door de beugel. Het kan nooit de bedoeling zijn om de tegenstander op zo’n manier uit te dagen”, bevestigt korpschef Dirk Van Nuffel.

De duizenden anderen die het veld bestormden, zullen niet vervolgd worden. Voor hen knijpt de politie een oogje dicht omdat ze handelden uit de emotie van het moment en dat nog als verzachtende omstandigheid kan ingeroepen worden. 

De provocaties aan het bezoekersvak van een groep Cerclefans krijgen dus wél een staartje. Volgens de politie is dat een heel andere zaak en kunnen die mensen zich niet verstoppen achter diezelfde emotie. Op beelden is duidelijk te zien hoe ze obscene gebaren maken richting die van Beerschot-Wilrijk. Als de politie erin slaagt de heethoofden formeel te identificeren – daarvoor beschikken ze over heel wat camera- en televisiebeelden - riskeren die een zware sanctie. De meest voor de hand liggende straf is een stadionverbod.

GOYVAERTS/GMAX AGENCY
GOYVAERTS/GMAX AGENCY31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Heremans

  Gemiddeld per thuismatch telt dat parasieten verenigingetje 3.077 fans. Tegen Beerschot voor de promotie toch wel kleine 15.000 zeker. Het uitschot van Brugge en zijn hinterland was present om boel te maken, en de pas aangelegde grasmat, doelpalen, boardings, stoeltjes te vernielen. Wie zei daar dat cerceltje een aanwinst voor 1a is ?

 • lieve vanderstraeten

  hoe is het toch mogelijk, verbied dan de voetbal,

 • Patrick De backer

  Wat een gezever..voetbal is een uitlaatklep..Als de regering al ons doen en laten beknot met regels en straffen zoeken de mensen een uitlaatklep. dit is praat effectief geweld niet goed, maar bekijk he tin d econtext. Roep je op straat krijg je een GAS boete, roep je in een stadion word je vervolgd...waar is onze vrijheid naar toe?

 • gert lans

  In Brugge is er straffeloosheid gecreeerd door maffia Verhaeghe , hier komt niks van !!!

 • Chris Devlaeminck

  Dat is toch voetbal? Altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.