Brugse bruggen kreunen onder hitte

thinkstock
Twee Brugse bruggen zijn wegens de hitte afgesloten voor het autoverkeer. Om veiligheidsredenen worden ze gekoeld door er water over te laten lopen. Dat zei Guy Muesen, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal, dat de waterwegen in het centrum en het westelijke deel van Vlaanderen beheert.

Een brugdek kan uitzetten bij extreme hitte. In de voormiddag zijn daarom de Warandebrug en de Krakelebrug in Brugge preventief afgesloten. Het autoverkeer werd omgeleid. Het probleem leek vanmiddag opgelost, maar uit veiligheidsoverwegingen ging Waterwegen en Zeekanaal opnieuw over tot sluiting. Ook de Tolpoortbrug in Deinze werd buiten werking gesteld. Gisteren ondergingen de Ringbrug in Willebroek en de Bogaertsbrug in Kapelle-op-den-Bos hetzelfde lot.

De Colomabrug in Mechelen was ook een poos buiten dienst, maar om een heel andere reden. Technici moesten langskomen om een softwareprobleem te verhelpen.

Waterwegen en Zeekanaal en zijn tegenhanger De Scheepvaart, verantwoordelijk voor Limburg en Oost-Antwerpen, signaleerden de afgelopen dagen zwemmers in kanalen en rivieren. Ze wijzen erop dat het verboden is om te zwemmen in bevaarbare waterwegen.