Brugge speelt hoofdrol in Bollywoodprent 'PK'

De Bollywoodfilm 'PK' gaat vandaag in première in de Belgische zalen. De prent van de Indiase regisseur Aamir Khan speelt zich voor een groot deel af in Brugge. Het is de eerste keer dat een Belgische locatie zo prominent gebruikt wordt in een film uit Bollywood, het Indiase Hollywood. Het themanummer uit de film, 'Chaar Kadam', is inmiddels een oorwurm van je welste.

Locaties als de Brugse Markt, het Minnewaterpark, de reien, het Sint-Gillis- en Sint-Annakwartier duiken op in 'PK', een romantische film die het verhaal vertelt van een Indiase studente die in Brugge verblijft voor haar filmstudies. Op een dag ontmoet ze er de liefde van haar leven, maar hun verschil in achtergrond en origine bemoeilijken een relatie.

Belang voor Brugge
De hoofdrollen worden vertolkt door Anushka Sharma en Sushant Singh Rajput, beiden bejubelde acteurs in India.

Voor Brugge is de film heel belangrijk. De stad neemt van de gelegenheid zelfs gebruik om aanwezig te zijn op Outbond Travel Roadshow. Dat is een beurs voor reisprofessionelen in Mumbai, Kolkata, Bangalore (de thuisstad van Sharma), Ahmedadbad en Delhi. Daar wil Brugge Indiase toeristen naar de historische stad lokken.

"Het aandeel van de Indiase markt in het aantal buitenlandse overnachtingen is met 0,2 procent momenteel vrij klein. De film is een opportuniteit voor Brugge om zich op deze markt voor te stellen", zegt burgemeester Renaat Landuyt.

Het is niet de eerste keer dat Brugge een belangrijke rol speelt in een film. Zo verscheen in 2008 'In Bruges' van regisseur Martin McDonagh met onder meer Colin Farrell.