Brug in Tisselt weer open

Foto: Sven Borghys
De Brielenbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt is opnieuw opengesteld voor het verkeer. Dat bevestigt Waterwegen & Zeekanaal aan VTM NIEUWS. Sinds gisteren was de brug weer toegankelijk na drie maanden van herstellingen omdat het brugdek was scheefgezakt. Maar dat was van korte duur: vandaag ging de brug weer dicht door een defect.

Volgens Waterwegen en Zeekanaal bleek het brugdek iets te zwaar voor de tegengewichten in de brugpijlers, mede door de zware regenval.

Het asfalt op de brug zal binnenkort nog wat worden afgeschraapt, maar in tussentijd is de situatie veilig genoeg om het verkeer erover te laten, zegt Waterwegen en Zeekanaal.

Deze namiddag hing het brugdek opnieuw scheef, amper een dag nadat het weer geopend werd.

De brug was sinds 19 september dicht en ging gisteren vroeger dan gepland open. Al die tijd moest het wegverkeer omrijden. Voetgangers en fietsers moesten gebruik maken van een veerdienst. Voor het scheepvaartverkeer was de hinder wel al na enkele dagen achter de rug.

Vorige week donderdag kon het brugdek worden teruggeplaatst, nadat ook het contragewicht in een van de brugpijlers vervangen was. Het brugdek werd opnieuw aan de kabels vastgehangen en de constructie op veiligheid getest.

Sinds gisterennamiddag 16 uur mocht er weer verkeer over de brug, maar vandaag liep het dus weer mis. Intussen is de brug weer open. Om het scheepvaartverkeer door te laten worden nog verdere afspraken gemaakt.