Bromfietser in levensgevaar na botsing met koe nabij Andenne

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Een 24-jarige bromfietser uit Seraing raakte vandaag zwaargewond na een aanrijding met een koe. Het ongeval gebeurde nabij Andenne, zo maakte het parket van Namen vanavond bekend.

Een landbouwer vervoerde over de weg koeien die achter zijn aanhangwagen waren vastgebonden. Om zeker te zijn dat alles goed verliep, liep zijn dochter achter het konvooi. Eén van de koeien schrok op zeker ogenblik en raakte los van het touw. Het dier botste tegen de bromfietser die het veetransport inhaalde.

De landbouwer is niet in fout en de bromfietser mocht op de plaats van het ongeval inhalen, preciseert het parket. "Een slechte samenloop van omstandigheden", aldus Caroline Storms van het parket van Namen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Met die beesten is het noodzakelijk om een degelijke afstand te bewaren. Hier op het Franse platteland worden de koeien op verplaatsing niet vastgebonden. Een man voorop en een man achteraan. Er kan niet voorbijgestoken worden. Dikwijls lopen de kalveren los omdat ze 'de draad' nog niet kennen. Hier loopt van alles soms los: kippen, paarden, ezels,, honden ... Heerlijk! .