Broers wilden bruidegom ontvoeren naar Marokko

De drie mannen die zaterdag geprobeerd hebben hun broer en schoonbroer te ontvoeren op zijn huwelijksdag, wilden hem naar Marokko overbrengen. Ze waren het niet eens met het huwelijk omdat de bruid niet aan hun voorwaarden voldeed. Dat heeft het Brusselse parket meegedeeld.

De twee broers Rachid (30) en Mohamed (33) en een schoonbroer, Ali (31), hadden zaterdagmiddag het begin van de huwelijksceremonie verstoord door plots aan te komen in een auto en de bruidegom te overvallen. Ze dienden hem verschillende slagen toe en probeerden hem vast te binden om hem makkelijker in hun wagen te krijgen. De huwelijksgetuigen kwamen echter tussen en konden de kidnapping verijdelen totdat de politie aankwam. Die pakte Rachid, Mohamed en Ali op en stelde hen ter beschikking van het parket.

Bij hun ondervraging verklaarden de drie dat ze het niet eens waren met de keuze van de bruid die hun broer en schoonbroer had gemaakt. Het meisje was wel van Marokkaanse origine maar had de Spaanse nationaliteit en voldeed niet aan de criteria van de familie. Daarom wilden de drie de bruidegom naar Marokko ontvoeren. De onderzoeksrechter hield het drietal aan. (belga/tdb)