Broers uit Borgerhout krijgen werkstraf voor geweld tegen politie

(Archieffoto)
Belga (Archieffoto)
Twee broers Aïssa en Karim A. uit Borgerhout zijn veroordeeld tot een werkstraf omdat ze vorige zomer de politie hadden aangevallen bij een interventie.

De politie was midden september 2017 opgeroepen om de 31-jarige dronken en gedrogeerde Karim A. in te rekenen in de Zendelingenstraat in Borgerhout. Hij had het huis overhoop gezet en viel iedereen aan die in zijn buurt kwam. De agenten probeerden hem in de combi te krijgen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Karim A. gaf één agent een klap en rende weg.

De broer Aïssa A. nam een agent in een houdgreep toen hij achter de vluchtende Karim wilde lopen.

In de buurt kwam het tot een kat-en-muisspel met de politie. Omstaanders hinderden de politie zodat Karim A. zich in het huis van een vriend kon verstoppen. Er werd ook met eieren gegooid. Uiteindelijk werd Karim A. toch overmeesterd en afgevoerd.

Het incident gebeurde na een hete zomer in Borgerhout waar het na de ramadan en tijdens de Sinksenfoor tot verschillende incidenten tussen politie en allochtonen was gekomen.

Lichtere straf

De procureur had straffen tot 2 jaar gevorderd wegens weerspannigheid en slagen en verwondingen aan de agenten. De rechtbank milderde die aanklacht. De twee broers worden enkel schuldig bevonden aan weerspannigheid. Karim A. die al een fors strafregister heeft, krijgt een werkstraf van 200 uur, zijn broer een werkstraf van 100 uur opgelegd.

Een derde verdachte Ali B., die de politie zou hebben afgeleid en met een handgebaar Karim A. had duidelijk gemaakt te vluchten, werd vrijgesproken.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • julia Gosseye

  Dit is een echte schande die mensen tot zo een ZWARE straf veroordelen. De rechtbank heeft waarschijnlijk geen rekening gehouden met hun voorbeeldig verleden. Mijn steun gaat vooral uit naar de politie die in dergelijke situaties moet optreden. In feite werken dergelijke uitspraken demoraliserend en steunen ze het optreden van de daders. Maar hier in dit land mag de ene zich meer veroorloven dan de andere.

 • Christine Laevers

  Ik lees al geen commentaren meer in deze zaak. Ja, justitie, voor haar een ver van mijn bed show, of dagelijkse kost? Ik zou de mensen willen kennen die die 300 uren werkstraf moeten begeleiden en opvolgen. Hoe beleven zij dat ?

 • Tony Vandermaelen

  Het crapuul heeft waarschijnlijk beloofd dat ze het nooit meer zullen doen. Die sukkelaars toch. Zo een ongelukkige jeugd gehad.

 • andy de vuyst

  allé se, geef ze nog maar een teken dat ze op agenten mogen kloppen en ermee wegkomen.

 • wim helsen

  Straffeloosheid ten top weeral ...