Broers uit Borgerhout krijgen werkstraf voor geweld tegen politie

(Archieffoto)
Belga (Archieffoto)
Twee broers Aïssa en Karim A. uit Borgerhout zijn veroordeeld tot een werkstraf omdat ze vorige zomer de politie hadden aangevallen bij een interventie.

De politie was midden september 2017 opgeroepen om de 31-jarige dronken en gedrogeerde Karim A. in te rekenen in de Zendelingenstraat in Borgerhout. Hij had het huis overhoop gezet en viel iedereen aan die in zijn buurt kwam. De agenten probeerden hem in de combi te krijgen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Karim A. gaf één agent een klap en rende weg.

De broer Aïssa A. nam een agent in een houdgreep toen hij achter de vluchtende Karim wilde lopen.

In de buurt kwam het tot een kat-en-muisspel met de politie. Omstaanders hinderden de politie zodat Karim A. zich in het huis van een vriend kon verstoppen. Er werd ook met eieren gegooid. Uiteindelijk werd Karim A. toch overmeesterd en afgevoerd.

Het incident gebeurde na een hete zomer in Borgerhout waar het na de ramadan en tijdens de Sinksenfoor tot verschillende incidenten tussen politie en allochtonen was gekomen.

Lichtere straf

De procureur had straffen tot 2 jaar gevorderd wegens weerspannigheid en slagen en verwondingen aan de agenten. De rechtbank milderde die aanklacht. De twee broers worden enkel schuldig bevonden aan weerspannigheid. Karim A. die al een fors strafregister heeft, krijgt een werkstraf van 200 uur, zijn broer een werkstraf van 100 uur opgelegd.

Een derde verdachte Ali B., die de politie zou hebben afgeleid en met een handgebaar Karim A. had duidelijk gemaakt te vluchten, werd vrijgesproken.