Broers die verdacht worden van drugshandel stelen eigen strafdossier in justitiepaleis

Het Antwerpse justitiepaleis.
photo_news Het Antwerpse justitiepaleis.
Uit de griffie van de rechtbank van eerste aanleg van Antwerpen is maandag een deel van een strafdossier ontvreemd rond een gerechtelijk onderzoek naar feiten van grootschalige drugshandel en witwaspraktijken. Dat meldt het Antwerpse parket vandaag.

De stukken zouden gestolen zijn in het kader van inzagerecht in het dossier door enkele betrokkenen. Bij verschillende huiszoekingen maandagavond werden twee broers opgepakt, maar de stukken zijn nog niet terecht.

De twee gearresteerde broers van 23 en 39 jaar oud waren volgens het parket al betrokken bij het strafdossier. Er zouden aanwijzingen zijn dat ze ook iets te maken hebben met de diefstal. Ze zullen dan ook voor de onderzoeksrechter worden geleid op verdenking van diefstal en deelneming aan een criminele organisatie.

Geen invloed

Het parket benadrukt dat het ontvreemden van een deel van het dossier geen invloed heeft op de verdere afwikkeling van het onderliggende drugsonderzoek. "De ontbrekende stukken zullen in afschrift opnieuw samengesteld worden, waardoor het onderzoek en de navolgende procedure hun normale verdere verloop zullen kennen", klinkt het.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Dit kan alleen maar in België ! Te zot voor woorden..... Links eh ! Wat wil je crapuul beschermen enz... Wat is het gerecht Waart in België ?

 • Lilianne Van Neylen

  En daar heet onze justitie! Dat is toch om u kapot te lachen of was het huilen...

 • lodewijk maesen

  lorenzo jongen..dit is gevolg van bepamperen...niet hard straffen...en geen ballen hebben....als je ooit zelf slachtoffer wordt begrijp je dit beter en zie je in dat links zijn niks bijbrengt enkel meer rechten voor krapuul

 • Marc Geerts

  Wat een klucht seg, je kan zo maar uw dossier meepakken...hahaha..hang het niet aan de grote klok want ze lachen zich een bult in het buitenland.

 • Yolo Swaggings

  Onze linkse justitie komt weer mooi in beeld