Broer van Abdeslam opgepakt in verband met gewapende overval in Molenbeek

JC Guillaume
De grote broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is onder aanhoudingsbevel geplaatst in verband met de gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. Dat schrijven La Dernière Heure en de kranten van Sudpresse vandaag en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. 

Volgens zijn advocaat, meester Nathalie Gallant, ontkent de man elke betrokkenheid bij de feiten. Naast Mohamed Abdeslam is nog een tweede man aangehouden. Beiden verschijnen woensdag voor de Brusselse raadkamer.

70.000 euro

De overval vond dinsdagnamiddag 23 januari even na 14.00 uur plaats. Hoewel er op het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek elektronisch kan betaald worden, zijn er nog veel mensen die in cash betalen. Dat geld wordt dan ook regelmatig naar de bank gebracht. Die dag waren drie bedienden van de gemeente op weg naar de bank toen ze bij hun aankomst aan de bank overvallen werden door een persoon met een mes. Die ging er vervolgens met het geld vandoor. Het Brusselse parket wou uit veiligheidsredenen het precieze bedrag niet kenbaar maken maar welingelichte bronnen spreken over 70.000 euro.

"Op donderdag 22 februari werden vier personen gearresteerd en gisteren werden ze voor de onderzoeksrechter geleid", zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De onderzoeksrechter heeft twee van hen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. Één van die personen is Mohamed Abdeslam. De andere twee personen werden vrijgelaten."

Omdat het gerechtelijk onderzoek nog loopt, kan het parket voorlopig geen verdere commentaar geven. 
105 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Polutnik

  Waar woont de oudste Abdeslam weer ?

 • Laurent Van De Velde

  Ik wist het DIRECT toen ik zijn kop op TV zag na de aanslagen in Parijs! Er zijn goeie bij, maar die vind je niet in een nest vol terroristen. Gans die familie is door en door rot. Ze moesten opgesloten worden wegens medeplichtigheid want zulke misdaden bega je niet zonder dat familie vermoedens heeft.

 • Brenda Brems

  Echt? Hoe is dat is dat nu mogelijk, daar verschiet ik nu van se.........heel die familie retour sturen van waar ze komen!!!

 • Karel STYNEN

  De ‘braafste’ van de drie broers dan toch niet zo voorbeeldig. Lijkenpikker als ambulancier, 70.000 € buit bij gewapende overval. Jan Jambon moest zich indertijd verantwoorden voor zijn uitspraak ‘Molenbeek opkuisen’. Groot gelijk had hij want 2 jaar later moet er nog flink wat uitgemest worden.

 • bart herbots

  Het is algemeen geweten dat deze broer een crimineel is. Ook de andere familieleden, zijn niet vies van smerige zaakjes....De politie in brussel weet dat allemaal maar doen hun ogen vaak toe