Broeder-drummer Filip Steeno maakt nieuw OHL-lied


pater door HLNBE
Van een broeder zou je verwachten dat hij van stilte houdt en zich laat inspireren door de oase van rust die het klooster te bieden heeft, maar niets van dat in het geval van broeder Filip Steeno. Zijn collega-broeders in de Abdij van Keizersberg in Leuven zijn het ondertussen al gewend dat broeder Filip zich geregeld eens stevig laat gaan op zijn drumstel in zijn muziekkamer in het klooster.

Filip Steeno omschrijft zichzelf dan ook als broeder "rock 'n roll" en dat mag je behoorlijk letterlijk nemen. In de jaren '90 stond hij met de Sam Cooke Singers nog op nummer één in de afrekening op Studio Brussel en ook na zijn intrede in het klooster in 1996 bleef broeder Filip zijn hoog rock 'n roll-gehalte trouw.

"Ik ben een rocker en dat verstop ik niet. Integendeel. Geregeld neem ik de drumstokken ter hand en daar voeg ik dan nog een vette riff aan toe. Waarom zou een broeder niet gepassioneerd kunnen zijn door stevige muziek? En ja, het klopt dat ik net een lied heb gemaakt voor OHL met enkele bevriende muzikanten. Met dat nummer moeten ze wel terug naar de eerste klasse van het Belgische voetbal. We hebben onze band Frère Sous Rire gedoopt en het nummer heet Het Spel van OHL. Louis Tobback doet er overigens enkele aanmoedigende uitspraken in om de spelers naar de overwinning te schreeuwen."