Britse politie vindt 398 kilo heroïne in container vol handdoeken en badjassen onderweg naar Antwerpen

De onderschepte heroïne.
NCA De onderschepte heroïne.
In een container vol handdoeken en badjassen heeft de Britse politie onlangs 398 kilo heroïne gevonden, zo is vandaag bekendgemaakt. Het containerschip met de drugs was op weg naar Antwerpen. De drugs zijn in beslag genomen en drie mensen zijn opgepakt. Het gaat om één van de grootste inbeslagnames van heroïne in het Verenigd Koninkrijk ooit.

De onderschepping en de arrestaties zijn het resultaat van een internationale politiesamenwerking tussen de Britse, Nederlandse en Belgische politie.

Het Britse gerecht had een containerschip dat wellicht vanuit Oman en met tussenstops op weg was naar Antwerpen in het vizier gekregen. Het schip meerde op 1 augustus aan in het Engelse Felixstowe. In een container werd uiteindelijk 398 kilo heroïne aangetroffen. De onderschepte drugscontainer werd van boord gehaald en de heroïne werd verwijderd. Daarna werd de container gewoon weer teruggeplaatst. Na aankomst in Antwerpen ging de container per vrachtwagen door naar Rotterdam, geobserveerd door de politie. 

Daar werden gisteren twee mensen opgepakt toen ze vermoedelijk de heroïne uit de container wilden halen. Het gaat om een Rotterdammer en een man van wie de woonplaats en de nationaliteit nog niet bekend zijn. Over de verdere omstandigheden wil het parket in Rotterdam niets zeggen, omdat het onderzoek nog loopt. Gelijktijdig arresteerden de Britse autoriteiten een mogelijke handlanger, afkomstig uit Bromsgrove in het Engelse graafschap Worcestershire. Zijn verhoor was vandaag nog altijd aan de gang. 

Dealers hadden op straat ruim 43 miljoen euro aan de heroïne kunnen verdienen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rachida EL Rhanouti

  Weer Antwerpen? Maak mij zorgen om de Antwerpse jeugd. Want dat zijn uiteindelijk de grootste slachtoffers waar "de rijke drugsbaronnen" hun miljoentjes op verdienen. Dit kan toch niet meer zo verder!

 • eric maier

  Walter Van Criekinge, de reden ervan is dat Rotterdam een gesloten havengebied is, volledig gecontroleerd en sterk bewaakt. Antwerpen telt een havenzone van 35-43 km lang, en een lang stuk over beide over gestrekt. Dat is niet controleerbaar. Daarom is Antwerpen de meest gekozen plaats voor drugsimport voor West Europa.

 • Jos Plessers

  Legaliseer drugs en op voorschrift te verkrijgen.Uit met de pret en minder misdaad

 • Walter Van Criekinge

  En weer voor Antwerpen bestemt.