Brits jongetje (6) na 2 weken in België door ongeldig paspoort dan toch terug naar huis

Screenshot
Het Britse jongetje van zes dat al twee weken vastzit in ons land, omdat zijn paspoort niet meer geldig is, mag terug naar huis. De Britse ambassade heeft daarnet een document gegeven, waarmee hij straks naar Manchester kan vliegen. De jongen had de vakantie doorgebracht bij vrienden van zijn mama in Brussel, maar toen hij twee weken geleden naar huis wilde vliegen, werd hij tegengehouden.

Hij mocht niet op het vliegtuig, omdat zijn Brits paspoort was ingetrokken. Volgens de Britse autoriteiten hadden ze zes jaar geleden bij zijn geboorte een fout gemaakt en had het kind nooit de Britse nationaliteit mogen krijgen. Groot-Brittannië mocht hij dus plots niet meer binnen. En ook in België wisten ze niet wat ze met hem aan moesten. Vandaag heeft hij dus toestemming gekregen om terug naar huis te vliegen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Otto-Jan Rongewaard

    Hoe is het mogelijk dat er in een 'beschaafd' Europa op een dergelijke manier met kinderen wordt omgegaan. Omdat er volgens een of andere ambtenaar 6 (zes) jaar geleden een fout werd gemaakt, wordt dat kind de dupe van een ambtelijk gevecht. Diegene die 6 jaar geleden de fout heeft gemaakt, ondervindt geen enkel gevolg. @Frank Triolet: Hoe ziet een Brit eruit? Rosse snor?

  • Frank Triolet

    Ziet er heel erg Brits uit

  • Bea Ramakers

    Blij voor Mohamed en zijn familie!