Exclusief voor abonnees

Bristol-CEO over hoe haar schoenwinkels veel beter draaien na de lockdown: "Assistente zei dat we nog blij zullen zijn met corona”

Elise Vanaudenhove (51) heeft nog werk aan het imago van haar familiebedrijf. "Onze klanten zijn contenter dan die van de concurrentie, maar niet-klanten denken dat wij rommel verkopen."
Elise Vanaudenhove (51) heeft nog werk aan het imago van haar familiebedrijf. "Onze klanten zijn contenter dan die van de concurrentie, maar niet-klanten denken dat wij rommel verkopen."
Al jaren kleurt de boekhouding van schoenen- en kledingwinkel Bristol rood. Maar door de coronacrisis is de vroegere Shoe Discount plots heel populair. De CEO van het Vlaamse familiebedrijf Euro Shoe Group, Elise Vanaudenhove (51), is hoopvol. "We hadden de boot, een tanker, gemist. Maar nu zitten we op een speedboot." Ze legt uit hoe Bristol veel betere cijfers kan voorleggen dan andere modewinkels tijdens de coronacrisis.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Deckers

  Met "veel beter draaien dan voorheen" bedoelt ze dus "minder slecht". Jaren rode cijfers kan enkel een keten die boekhoudkundige uitwegen heeft, een kleine middenstander kan dat niet, die is zijn hebben en houden dan gewoon definitief kwijt. Exact wat onze overheid wenst. De ketens en multi's worden opgevrijd door onze overheden, de middenstand wordt weggepest. En succesvol, de verdwijncijfers liegen er niet om.

 • ISABEL FRANCOIS

  En toch is het brol.Ik heb maat 39 en geen enkel paar past me daar.Of te groot of net te klein en absoluut geen kwaliteit.Ben er 2 keer binnengeweest,ze zien me daar niet meer.

 • Ilse Verlinden

  Dus jullie zijn blij met een virus dat het leven zal kosten aan honderduizenden mensen. Nog niet vaak bij Bristol geweest, moet er nu helemaal niet meer zijn.

 • Leo Marien

  Volledig eens Elise Van Damme, het scherm geeft geen geuren af. Ik blijf erbij, Azië neemt alles over en jammer genoeg ook onze welvaart. Men doet ons geloven dat de wereld er na Covid-19 anders gaat uitzien en daar ben ik mee akkoord. Heel de Westerse wereld komt in een diepe crisis terecht en Azië wordt de hoofdspeler. De groene golf zal daarin ook nog eens als een brandversneller fungeren.

 • joske dekabouter

  Wel als de Bristol-CEO trots is op de uitspraak van haar assistente " we nog blij zullen zijn met corona” vind ik helemaal niet kunnen. Véél mensen hebben een familielid of vriend verloren in deze crisis. Shame on you.