Brexit-dreiging doet recordaantal Britten tot Belg naturaliseren

Photo News
Een recordaantal Britten heeft in de maand juli de Belgische nationaliteit verworven. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het statistiekbureau Statbel over nationaliteitswijzigingen.

In totaal werden 272 Britten tot Belg genaturaliseerd. Dat zijn er 96 meer (+55 procent) dan de 176 Britse naturalisaties die een maand eerder geregistreerd werden. Nochtans was dat laatste cijfer ook al een record. In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn nu al 1.045 Britten Belg geworden, of 88 procent meer dan in dezelfde periode in 2018. 

Sinds de aankondiging van de brexit in juni 2018 verwierven 3.902 Britten de Belgische nationaliteit. Dat is drie keer meer dan in de tien jaar voorafgaand aan het referendum samen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Zoveel mensen kennen de wetgeving dus. Het zijn nog steeds EU burgers en deze mogen dus vrij gaan leven en werken waar ze willen. Maar je kan niet zomaar een nationaliteit aanvragen daarvoor moeten er bepaalde zaken ingevuld worden. Zoals aantal jaar in dat land wonen. Deze Britten wonen en werken hier hebben hier een leven opgebouwd en hun kinderen lopen hier school. Door de Brexit dreigen deze het land te moeten verlaten na bepaalde tijd dus veranderen ze hun nationaliteit om hun leven hier.

 • Leopold Vanhoof

  Welke betekenis heeft de Belgische nationaliteit nog als het zo maar te grabbel wordt gegooid?

 • DIRK RASSCHAERT

  Dit zijn wel mensen die hier werken en die niet de voordelen van de EU willen mislopen.

 • ANN LIMBOS

  Iedereen, maar dan ook iedereen geraakt tegenwoordig Belg !

 • Toran Korshnah

  En waarom niet? Als je hier woont zie ik geen probleem. Moest ik kunnen, ik neem meteen de Europese Nationaliteit. Dat zou pas de max zijn.