Braziliaanse douane onderschept 770 kilo cocaïne op weg naar Antwerpen

Shutterstock
In de haven van Santos hebben de Braziliaanse douanediensten tijdens acties meer dan een ton cocaïne aangetroffen in drie containers. 770 kilo was bestemd voor de haven van Antwerpen, bevestigt een verantwoordelijke bij het Container Control Programme van de VN.

De drugs werden met de hulp van scans en drugshonden gevonden in drie containers. Er werden geen verdachten gearresteerd, berichten Braziliaanse media.

Twee ladingen waren volgens de Braziliaanse diensten bestemd voor de Antwerpse haven. In een container met een lading stalen staven werd 444 kilo cocaïne aangetroffen, in een andere container met oploskoffie zat 326 kilo cocaïne in plastic zakken en kartonnen dozen. In een derde container zaten acht zakken met een totaal gewicht van 259 kilo, bestemd voor de haven van Rotterdam. De eindbestemming was Duitsland.

De drugsvangst kwam tot stand met de hulp van het Container Control Programme van de VN. Die dienst helpt lokale overheden en douanediensten bij het identificeren van verdachte containers en het controleren op illegale goederen. Binnen het programma werd dit jaar al meer dan 20 ton cocaïne met Antwerpen als bestemming onderschept.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • anna vandenberg

  Coke is de drug van de rijkere klasse, de oorlog kan alleen gewonnen worden wanneer ze beginnen bij het begin, drugtesten bij alle politici, ambtenaren, justitie medewerkers advocaten, dokters en alle sectoren waar veel geld in verhandeld wordt vooral in de topsport, kunstensector en amusement sector. Maar dat past niet in het schone schijn plaatje van politiek correct, ze willen liever een ganse bevolking verslaafd en arm maken door te legaliseren. De rijke drugsfamilies behoren bij hun kiezers

 • Freddy Madou

  België het grootste drugland van de wereld, we staan bijna van alles aan de top maar het zijn in de verkeerde zaken, dank zij onze schitterende regering en Justitia.

 • Maria de swert

  Moet je u niet afvragen wat er in de haven zoal aan drugs versast wordt , dat zijn tonnen per jaar die ongecontroleerd de haven verlaten en dat er in Antwerpen regelmatig een granaat ontploft zal er wel iets mee te maken hebben zeker , massa's geld wat wil je ?

 • HUGO VERLOT

  Men kan bedenken hoeveel duizenden kilo’s er aankomen in Antwerpen.