Brasschaat opgeschrikt door schietpartij: 16-jarige vuurt op jongeren tijdens ruzie

Nina Bernaerts
Gisterenavond heeft er een schietpartij plaatsgevonden op de Bredabaan in Brasschaat. De feiten deden zich voor ter hoogte van slagerij Gysels. Er was één zestienjarige schutter die twee anderen onder vuur nam. Er vielen geen dodelijke slachtoffers, maar de twee jongeren geraakten wel gewond. De politie kon de dader oppakken.

De straat werd vannacht een tijdlang door de politie afgesloten en het labo kwam ter plaatse voor vaststellingen.

Twee jongeren van 15 en 18 zijn gewond geraakt bij het schietincident in Brasschaat. De vermoedelijke dader werd kort na de feiten opgepakt. Het gaat om een 16-jarige, die in de gesloten jeugdinstelling van Everberg werd geplaatst. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

De feiten gebeurden rond 22.30 uur op de Bredabaan. Een aantal jongeren uit Brasschaat kreeg ruzie met elkaar, waarop één van hen een wapen trok en een aantal keer vuurde. Een 18-jarige Armeniër raakte gewond aan de voet en een 15-jarige Afghaan kreeg een kogel in het been. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

"De vermoedelijke dader is een 16-jarige jongeman met de Egyptische nationaliteit. Hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter op verdenking van poging tot doodslag en in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst", zegt parketwoordvoerder Philip Van Tongerloo.