Exclusief voor abonnees

Brandweerpsycholoog Erik De Soir na de brand in Beringen: “Zo’n trauma kan je jaren meedragen”

BELGA
Er moet meer aandacht en budget gaan naar de psychologische ondersteuning van brandweerlui. Dat zegt Erik De Soir, de enige operationele brandweerpsycholoog in ons land, nadat in Beringen twee collega’s overleden en vier gewond raakten. “Dit is geen werk voor een doorsnee psycholoog.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  Ooit twee hulpverleners gesproken enkele jaren na een ramp. De ene was zeer tevreden, de andere was niet te spreken over nochtans dezelfde psycholoog.

 • Danny De Graeve

  Respect voor de psychologen, maar de overledenen komen niet terug, zelfs niet na een paar gesprekken. Maar als het de medemensen helpt, waarom niet.

 • San Pauwels

  Men schrijft eerder pillen voor dan een therapie, terwijl beide vormen van hulp nut kunnen hebben. Het betrokken pand had al eerder voor problemen gezorgd en had dus afgebroken moeten worden (desnoods op kosten van de eigenaar). Er zou een heffing mogen komen op leegstand/verloedering.

 • Kurt Casteleyn

  15 jaar geleden een oog verloren in een arbeidsongeval . Niét enkel hiér is er psychologische begeleiding nodig...

 • Leopold Bielen

  Altijd hetzelfde liedje... Waarom moeten er altijd eerst slachtoffers vallen vooraleer er iets aan gedaan wordt! Nu moet de politie het pand bewaken, welk nut heeft dat nog? Het had al lang afgebroken ofwel gerenoveerd moeten zijn. Nee laat maar gebeuren... Vreselijk voor de families die nu achterblijven. Veel sterkte.