Brandweeroverste moet eigen broer en schoonzus bevrijden uit wrak

.
Hans Verbeke .
Op de Tieltstraat in Ruiselede is kort voor 13.00 uur een zwaar ongeval gebeurd. De postoverste van de brandweer moest zijn eigen broer en schoonzus uit een wrak bevrijden.

Een bestelwagen die in de richting van Tielt reed, week volgens getuigen af van z’n rijvak. Er volgde een frontale botsing met een tegenligger. Een kleine bestelwagen met Franse nummerplaat die net daarachter volgde, deelde ook in de brokken. Brandweerlui van de posten Tielt en Ruiselede snelden naar de plaats van het ongeval. 

Johan Lemey, postoverste bij de brandweer in Ruiselede, moest vaststellen dat in de aangereden kleine personenwagen z’n eigen broer en schoonzus zaten. Beiden moesten worden bevrijd. 

Ze raakten vrij ernstig gewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de bestuurder van de bestelwagen die van z’n rijvak afweek, moest naar de kliniek. Door het ongeval is de verbindingsweg tussen Tielt en Aalter plaatselijk voor alle verkeer afgesloten.

.
Hans Verbeke .3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Lieve Vandamme

    Een traumatisch ervaring. Aan de slachtoffers een spoedig herstel, en aan de brandweeroverste , veel sterkte toegewenst.

  • jacques zondervan

    Brandweerlui mensen waar ik véél bewondering voor heb maak het maar elke dag mee spoedig herstel aan de getroffen slachtoffers

  • armi gaston

    Betreft weg tussen Aalter en Tielt. Gekend voor roekeloos inhalen en hoge snelheden. Al vele jaren (zware) verkeersongevallen op dat traject.