Brandweerman redt eigen kinderen uit brandende woning

Lieven Samyn
Een brandweerman van de zone Fluvia heeft donderdagavond zijn eigen drie kinderen uit hun brandende woning in Bissegem (Kortrijk) gered. Het was de echtgenote van de 38-jarige man die iets over negen brand in de inkomhal van de woning opmerkte.

Ze alarmeerde meteen haar echtgenoot, die op dat ogenblik in de brandweerkazerne van de Kortrijkse bijpost Heule aanwezig was. Hij aarzelde niet, trommelde enkele collega's op en sprong in een brandweerwagen. Nog vooraleer er officieel alarm kon geslagen worden, reden de brandweermannen al de Gullegemsestraat in Bissegem in. Ze sloegen een ruitje van de voordeur in en konden snel de brandhaard in de inkomhal blussen.

Ondertussen had de rook zich via de traphal wel al naar de bovenverdieping verspreid. Daar slaagde de brandweerman er in zijn twee dochters en zoon naar beneden te halen. Zij liepen een lichte rookintoxicatie op en werden preventief naar het ziekenhuis overgebracht. Wellicht ligt een kortsluiting aan de batterij van een fototoestel aan de oorzaak. De brandschade bleef beperkt tot de inkomhal maar de woning is voorlopig door geurhinder en rookschade toch onbewoonbaar.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Stephanie Hosten

  Das moedig stel je voor dat het verkeerd afliep en dat hij lijken mocht naar buiten dragen van je eigen kinderen en vrouw?? Nachtmerrie . Nu veel respect voor de brandweer het zijn helden voor ons en hun familie

 • Veerle Cortensdubois

  Mensen toch zo negatief. Das toch gemakkelijk he commentaar geven. Chapeau heeft zijn gezin gered.

 • Erwin Vandriessche

  Dus mevrouw belt niet de 100, maar haar (brandweer-)man die dan zelf op eigen initiatief vertrekt naar het huis met enkele collega's van de brandweer. Doch op het idee om het huis te verlaten intussen zijn ze niet gekomen? Dus toch niet zo slim!

 • Marijke Behaeghe

  @Peter selie ,denk je misschien dat het niet kan branden als je rookmelders hangen hebt??

 • Peter Selie

  had hij als brandweerman dan geen rookmelders hangen...?