Brandweerman loopt 528 trappen van Atomium op in 3 minuten 44 seconden, met zwaar interventiepak

Een Brusselse spuitgast klaarde de opdracht in 3 minuten en 44 seconden.
Dieter Nijs / Marc Baert Een Brusselse spuitgast klaarde de opdracht in 3 minuten en 44 seconden.
Negentig brandweerlui uit heel België, maar ook uit Frankrijk en Nederland, hebben zaterdag deelgenomen aan de Brussels Atomium Stair Race. Opzet: zo snel mogelijk de 528 trappen van het Atomium oplopen in interventiepak. 

De winnaar van de solowedstrijd, een Brusselse spuitgast, klaarde de opdracht in 3 minuten en 44 seconden. Het evenement werd georganiseerd door de Brusselse brandweer en het Brussels Firefighter Team, een brandweervereniging die sportieve evenementen inricht.

De helft van de negentig deelnemers was opgedeeld in teams met drie leden, allen volledig in uitrusting (helm, laarzen, brandwerend pak en zuurstoffles). Een Frans team won de ploegencompetitie in 12 minuten en 12 seconden.

De interesse was groot. "De inschrijvingen waren snel volzet, we hebben deelnemers moeten weigeren", aldus Phong Hoang, communicatieverantwoordelijke van de Brusselse brandweer. Er wordt gedacht aan een nieuwe editie, in juni 2019, dan voor meer deelnemers.

Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Brussels Atomium Stair race voor brandweermannen
Dieter Nijs Brussels Atomium Stair race voor brandweermannen
Brussels Atomium Stair race voor brandweermannen
Dieter Nijs Brussels Atomium Stair race voor brandweermannen8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werner Gielis

  dit is ook een proef op de World Police and Fire Games die volgend jaar doorgaan in Chengdu (China) met deelname van tientallen belgische brandweermannen

 • Roger Deprez

  Geweldige prestatie van die mannen en zeker in die tijd, maar een brandweer man is gene gewonnen.

 • Eric Vanovermeire

  In het voorjaar nog een goede vriend begraven..tri-atleet die net 33 was geworden. Erg gezond om zo intensief te sporten.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Ik kan ook zeer snel boven in het Atomium komen..... maar gebruik de lift!!!

 • Lutgard Crombez

  Dat is ferm straf!