Brandweerauto op weg naar brand moet omrijden voor werken en belandt in gracht

Hans Verbeke
In de Kwadestraat in Lendelede (West-Vlaanderen) is deze morgen rond zes uur een brandweerwagen in een sloot gesukkeld. 

Het ongeval gebeurde toen de spuitgasten op weg waren voor een brandalarm in een bedrijf in Kuurne. Door wegwerkzaamheden moesten de brandweerlui een andere route volgen. In de landelijke straat belandde de autopomp in het donker op een rijmplek plots met één wiel in de zachte berm naast het asfalt. Tegensturen, lukte niet meer en het gevaarte schoof in de gracht. 

Drie van de zes inzittende blussers liepen daarbij lichte verwondingen op. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, maar mochten daar na verzorging al snel weer vertrekken. Hoe groot de schade aan de brandweerwagen is, moet nog onderzocht worden. Er komt een reservewagen naar Lendelede om de veiligheid in de regio te garanderen. 

De interventie bij het bedrijf in Kuurne kwam niet in het gedrang. Een ander brandweervoertuig snelde ter plaatse voor wat uiteindelijk een vals alarm bleek te zijn.

Hans VerbekeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.