Brandweer stelt zich burgerlijke partij na aanval op ambulanciers door Standard-hooligans in Halle

De politie bleef nog een tijdje een oogje in het zeil houden
Mozkito De politie bleef nog een tijdje een oogje in het zeil houden
Brandweer Vlaams-Brabant West stelt zich burgerlijke partij na de aanval op ambulanciers door voetbalhooligans van Standard vorige zaterdag in Halle. Dat heeft de brandweerzone vandaag beslist tijdens een vergadering op de hoofdzetel in Vilvoorde.

Een eetfestijn van supporters van Anderlecht werd zaterdag in Halle verstoord door rivalen van voetbalclub Standard Luik. Een confrontatie tussen de supporterskernen draaide uit op een vechtpartij. Daarbij werden ook ambulanciers van de brandweer Vlaams-Brabant West aangevallen. Een ziekenwagen die een gewonde ophaalde, werd belaagd door 25 hooligans. De ambulance raakte beschadigd. De ambulanciers bleven ongedeerd.

Tijdens een vergadering heeft de brandweerzone Vlaams-Brabant West vandaag een actieplan afgesproken om procedures te bekijken en aan te vullen. "Onze voornaamste bekommernis gaat uit naar de twee collega's in de ziekenwagen", zegt woordvoerder Alain Habils. "Voor de eerste keer stellen we ons burgerlijke partij voor de geleden schade aan de ambulance, toen 25 personen op het voertuig stonden te kloppen."

Het actieplan tegen agressie omvat het afspreken van procedures over alarmering met de verschillende politiezones in het werkingsgebied. "Zo kunnen we codes afspreken als onze mensen gevaar lopen", stelt Habils. "Voorts gaan we actief op zoek naar bestaande of nieuwe opleidingen voor hulpverleners hoe ze kunnen omgaan met plots opduikende agressie.”

Er werd een deuk in de ziekenwagen geslagen.
Mozkito Er werd een deuk in de ziekenwagen geslagen.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudi Swinnen

    Aanvallen van hulpdiensten is een trend die vroeger ondenkbaar was . In het Brusselse gebeurt dit dagelijks . Dank zij het gerecht wat dit toelaat . Begin eens met rechtvaardige straffen uit te laten uit te spreken ( en ook effectief uit te voeren ) tegen dit soort criminelen . Want dat zijn ze

  • Gerard Braeckmans

    Goed zo en vraag een serieuze schadevergoeding. Enkele tienduizenden euros!

  • willem merken

    Afspreken is één, zolang de wetgever ( de wetten) en de rechtbank (de uitvoerder) niet meedoen kunnen jullie vergaderen tot jullie blauw (niet van de politie) zien.