Brandweer steeds vaker opgeroepen voor brandende elektrische wagens

VTM Nieuws
Brandweerkorpsen in ons land moeten steeds vaker autobranden blussen bij hybride en elektrische wagens. Dat meldt VTM Nieuws. Het gaat vaak om hevige en moeilijkere autobranden. Dat betekent ook dat er nieuwe technieken moeten worden aangeleerd.

Enerzijds is het logisch dat er vaker elektrische en hybride wagens moeten geblust worden, omdat steeds meer van die auto’s rondrijden. Maar anderzijds baart het zorgen, want de brand van zo’n wagen is veel heviger en moeilijk om onder controle te krijgen. Het vuur kan ook naderhand opnieuw opflakkeren. Brandweerkorpsen trainen zich dan ook in een aparte manier van blussen.

Op termijn moeten alle korpsen in Vlaanderen de speciale procedure - met onder meer een grote waterbak - kunnen toepassen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Pauwels

  je moet eens naar eender welke fietsenhandelaar gaan, en vragen hoeveel aanvragen tot herstelling ze krijgen bij elektrische fietsen :) dit is bij de auto's net zo. een grote hoop rommel dat niet op punt staat is het

 • Els Pauwels

  mijn volgende wordt een mini country man uiteraard diesel

 • Albert Hendrix

  Ha dat is logisch ,hoeveel rijden er van rond in Belgie een paar duizend;er zijn miljoenen op fossiele brandstof.Hoe komt het dat ze nu niet percent gewijs dit vermelden.Ze willen echt die dure auto's door ons strot jagen .Als dit met een andere wagen zou gebeuren ,hij was al van de markt gehaald .Zie maar eens naar die Mercedes A indertijd wat gewag hebben ze daar niet van gemaakt omdat het dak niet stevig genoeg was bij een koprol.

 • Leo Marien

  Dit is een fundamenteel probleem maar wordt pas verteld als de ongevallen gebeuren. Reden, in accu's gebruikt men zeldzame materialen als lithium of kobalt. Bij brand smeult het vuur na blussen verder zoals een veenbrand. Alles draait om geld, politiek en de macht van nieuwe lobby's. Ik kijk meer uit naar de nieuwe diesel die voldoet aan 1/10 van de norm 2020. Het realisme in het klimaat is ver weg.

 • marc daneels

  Elektrische autovoertuigen staan nog in hun kinderschoenen maar worden ons zo vlug mogelijk opgedrongen en waarvan komt de electriciteit?