Brandweer naar Kerkstraat in plaats van Kerkbaan gestuurd

De brandweerkorpsen van Wichelen en Lede rukten deze avond om 19.50 uur uit nadat een bewoner uit de Kerkbaan in Wichelen explosies in zijn mazoutvuur had gemeld aan de hulpcentrale. De dispatching stuurde de ploegen echter naar de Kerkstraat in Serskamp, ruim 6 kilometer verderop. Gelukkig bleek de oproep nodeloos want met het mazoutvuur bleek niks aan de hand. 
Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.

 “Vermoedelijk door paniek had de bewoner een verkeerd adres opgegeven of werd het in alle tumult verkeerd begrepen op de oproepcentrale. Toen ik de oproep zag, wist ik meteen dat het adres niet klopte. De Kerkstraat in Serskamp heeft het opgegeven huisnummer niet”, vertelt brandweeroverste Eric Trogh van de Wichelse brandweer. 

De explosies die de bewoner hoorde, zijn vermoedelijk afkomstig van een slecht werkend vuur, in combinatie met harde wind in de schouw. “We hebben niks vreemds opgemerkt aan het vuur. De eigenaar had het nog maar pas gekocht en had er reeds problemen mee. We hebben hem dan ook geadviseerd om contact op te nemen met zijn leverancier”, besluit Eric.    
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.