Brandweer heeft bosbrand in Luik onder controle

vmma
In Sart-Tilman, op het universitair domein van de universiteit van Luik, is zondagnamiddag brand uitgebroken in het bos, achter het kasteel van Colonster. Dat meldt de brandweer van Luik. De brand was rond 21.30 onder controle. Er vielen geen gewonden, maar de schade aan het bos is aanzienlijk.

Door de droogte en de hevige wind bestond de kans dat het vuur oversloeg, waardoor het monodisciplinair plan van kracht was.

Omdat het terrein waar de brand woedde niet gemakkelijk toegankelijk is voor de brandweerwagens, werd er gebruik gemaakt van een helikopter om de brand te blussen. De helikopter staakte zijn bluswerkzaamheden rond 21.00 uur, omdat de visibiliteit niet meer voldoende was. De brandweer blijft de hele nacht aanwezig om ervoor te zorgen dat het vuur niet heropflakkert, en maandagochtend beslist ze of de helikopter opnieuw moet worden ingezet.

Het parket heeft een expert naar de plaats van de brand gestuurd om de oorzaak te bepalen. Zowat twintig hectare bos werd zwaar beschadigd.